lørdag 17. oktober 2009

Alt er relativt

"Noe som er relativt, har ingen absolutt verdi eller absolutte egenskaper i seg selv, men skifter egenskaper og verdi avhengig av hvem som ser. "

Noen lar seg plage av at andre har det tilsynelatende altfor bra. Men dette avslører egentlig bare mangel på livserfaring, alle vet at alle har sine problemer.
Jeg f.eks. har det nå så bra som jeg aldri har hatt det før, jeg har alt jeg kunne drømme om, og kan faktisk fortelle med hånden på hjertet at jeg er lykkelig.

Det vil ikke dermed si at en annen person ville ha vært like lykkelig om den ble satt i den situasjonen jeg er i per i dag. Jeg har det bra, i forhold til hva jeg har hatt tidligere.

En person som ikke har vært plaget med depresjoner, angstfylt forhold til andre mennesker, en hverdag preget av jag etter penger og høyt nivå av stress, ensomhetsfølelse og dårlig selvtillitt, ville kanskje ikke synes selv at den hadde det så bra om den hadde de godene jeg har i dag. Det at jeg er så utrolig takknemlig for hva jeg har, bunner i at jeg vet hvordan ting kan være. Ergo bruker jeg ikke tid og krefter på å fokusere på alt som kanskje kunne mangle, men isteden fokuserer på alt det jeg har.

Jeg misunner ikke folk med mye penger, flotte biler og dyre designerklær, for jeg vet av erfaring til hvilken pris slike ting kommer. Den prisen er jeg ikke villig til å betale, og ergo er jeg istand til å nyte det jeg har. 

Jeg har ikke mange penger, men jeg har tid.
Tiden er for meg den nye luksusen, og jeg føler meg så rik. Så takknemlig over at jeg har fått lov til å gjøre meg de erfaringene som var nødvendige, for å lære meg å sette pris på det som er viktig.