torsdag 16. april 2015

Feil

Om å gjøre det rette... Det er det livet handler om - er det ikke? Gjøre masse feil, slik at vi lærer hva som er rett og hva som er galt? 

Alle dagene i livet handler om å gjøre nye feil. Hvorfor er det da så vanskelig å tilgi andres feil? Vi gjør selv feil hver eneste dag.

Noen feil kan rettes opp - andre kan det ikke. Det er til syvende og sist opp til andre om vi får tilgivelse for våre feil eller ikke. Får vi tilgivelse, får vi også en mulighet til å rette opp våre feil. Så noen ganger er det faktisk opp til andre enn oss selv å bestemme om våre feil kan rettes opp.

Selv har jeg heldigvis fått muligheten til å rette opp mine feil så langt. Det betyr ikke at jeg slutter å bomme. Jeg bommer hele tiden.

Det viktigste for å få tilgivelse, er å ærlig og oppriktig innrømme hva man har gjort galt og legge alle kortene på bordet. Hvis man ikke gjør det, så er heller ikke tilgivelsen fullstendig. Den som velger å tilgi, må vite hva han skal tilgi. Om den personen ikke kjenner hele situasjonen kan han heller ikke tilgi fullt og helt, og feilene kan vanskelig rettes opp igjen.

Det er lett for mange å ty til løgn, men det fører ingen steds hen. Lyver man, så utsetter man bare feilen.

Ærlighet kan gjøre vondt, men det er det eneste rette og det eneste som gir andre en mulighet til å se hvem du er og ta et valg på om det er rett å tilgi deg for dine feil.

Ærlighet og oppriktighet er aldri feil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar