fredag 4. april 2014

Oppmerksomhet

Det er rart hvordan mennesker ønsker ulik grad av oppmerksomhet. Noen vil være anonyme og helst ikke synes i det hele tatt og andre kan bare ikke få nok oppmerksomhet, uansett av hvilken art det dreier seg om. Også har man alle nyansene i mellom de to ytterpunktene.

Selv elsker jeg oppmerksomhet og har alltid gjort det. Jeg har alltid synes det har vært interessant å finne ut hvorfor ikke alle andre ønsker det samme. Det er jo så gøy å bli sett og hørt!

De som ikke ønsker oppmerksomhet er på en måte litt mystiske, jeg har alltid lurt på hva det er de vil skjule, hva er det de ikke vil fortelle verden?
Jeg vil jo gjerne fortelle verden alt - hele tiden! Stort sett er det relativt uviktige ting og helt sikkert for folk flest, totalt uinteressante ting, men jeg får alikevel en liten boost når noen vil høre på meg og tenke over det jeg sier. 

Jeg har ofte fått kommentarer om at jeg er vel aktiv på Facebook f.eks. og da er det jo gjerne av de som deler svært lite selv. Jeg tror ikke Facebook hadde vært særlig interessant uten eksibishonister som meg. Eller? Det er ikke ett dypt faglig fora, det er ett nettsted som handler om folks hverdagsliv slik jeg ser det. Det finnes nettsteder og forum for alle mulige interesser og fagnivåer, men Facebook er og blir ett sted for å se og bli sett slik jeg ser det.

Nå er ikke jeg en sosialpornograf, jeg legger ikke ut bilder av middagen min, eller oppdaterer verden på alle slags gjøremål hver dag, men jeg legger ut småting som jeg tenker at andre kan synes er morsomt eller interessant. Så klart ikke alle deler min standard på hva som er gøy, men noen gjør det da. Og jeg verdsetter hver eneste "like" og kommentar. Jeg liker jo oppmerksomhet!

Nå skulle ikke dette egentlig handle om Facebook, men det er lett å relatere til noe som er så aktuellt og som så mange har ett forhold til.
Jeg liker mangfoldet, jeg liker at ikke alle tar like mye plass som meg selv (takk og pris...) og jeg tror og håper at de som liker å stå i skyggen setter pris på at andre gir av seg selv. Det er jo slikt som skaper ett balansert samfunn, både IRL og på nett.

Jeg er så glad i alenetid, kunne være kreativ, og få tid til å tenke selv. Men når jeg har fått sortert tankene mine har jeg jo bare lyst til å møte folk og fortelle om alle de smarte tingene jeg har kommet frem til! Jeg elsker å se at folk lytter til hva jeg sier og se at de begynner å tenke annerledes etter at de har sett mitt perspektiv på ting. 

Når folk kommer til meg og forteller at de har referert til meg og det jeg har sagt og tenkt, føler jeg meg virkelig rik. Tenk at jeg kan være med å forme andre menneskers tanker, liv og ideer! Det er så fett!

Det var egentlig alt jeg ville si i kveld - tusen takk for oppmerksomheten!!! :-D

2 kommentarer: