torsdag 23. juli 2015

Balanse

Det finnes en balanse i verden, som vi alle er en del av. Det er en grunn til at det jevnt over stort sett er balanse i kjønnsfordelingen verden over, det er i alle menneskegrupper en sammensetning av ulike personlighetstyper som utfyller hverandre. Hvis man er oppmerksom på det at alle mennesketyper er nødvendige, så kan man lære seg å akseptere forskjellene og dra nytte av disse. Hvis alle hadde vært sjefer eller alle hadde vært underdanige slitere, hadde ingeting fungert. Vi trenger kreative mennesker, tenkere, ledertyper og flittige maur.

Når det kommer til denne type balanse, så tror jeg på at den er i alle ting. Vi lærer ikke å sette pris på det gode om vi ikke får en dose av det vonde inne i mellom, og lyset overtar for mørket og vice versa hvert eneste døgn. Det hender noen ganger at verden blir syk, at det oppstår en ubalanse, noen ganger tar en type ugress over for alle de andre vakre blomstene som ikke er like sterke, og noen ganger må vi inn og forvalte naturen som vi har tatt råderett over. Når det oppstår en slik ubalanse i floraen eller faunaen, er det som regel menneskeskapt.  Jorden har en egen evne til å ordne opp selv, om vi ikke gjør det.


Jeg tror også på en balanse i universet, at alt skjer av en grunn. Vi er tildelt en viss mengde utfordringer som vi skal løse og vi skal vokse på oppgaven. Jeg tror også at denne balansen fungerer som en sirkel, slik at det du sender ut til andre mennesker, kommer tilbake til deg selv igjen, enten det er godt eller vondt. På denne måten tror jeg på at hvis du svikter andre, så vil du selv bli sviktet, hvis du er god mot andre, så får du denne godheten tilbake i en eller annen form. Det er ikke alltid denne balansen har samme frekvens, men før eller siden tror jeg at slike ting slår tilbake.


Noen ganger får vi lyst til å ta råderett over tingenes hendelsesforløp, når noen svikter eller gjør noe som ikke er greit, hender det at vi får hevntanker og får lyst til at vonde ting skal slå tilbake på de som gjør andre vondt. Hvis vi faller for fristelsen og gjør det, har vi selv gjort vondt, og det vil til syvende og sist slå tilbake på oss selv. Jeg tror virkelig på at universet har en egen evne til å ordne opp i slike ting på egenhånd.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar